KANADSKI ČUVARI

Medvjedi čuvali plantažu marihuane

19.08.2010 u 10:00

Bionic
Reading

Kanadski policajci nemalo su se iznenadili kada su ustanovili da ilegalnu plantažu kanabisa na zapadu zemlje čuva najmanje 14 crnih medvjeda, izvijestila je savezna policija

Policajci vjeruju da su dva proizvođača marihuane, uhićena tijekom njihove akcije, koristila hranu za pse da privuku medvjede na svoje imanje u Britanskoj Kolumbiji te na taj način udalje potencijalne kradljivce, izjavio je poručnik u kanadskoj saveznoj policiji Fred Mansveld.

Nije rijetkost to da policajci pronađu zamke ili se susretnu oči u oči s čuvarima ili psima blizu plantaža marihuane, no ovaj put 'čuvari medvjedi' nisu u potpunosti ispunili svoju zadaću.

'Ovi su bili vrlo pitomi. Sjedili su i gledali u nas. Štoviše, jedan se popeo na krov policijskog automobila, ondje se malo zadržao i sišao', kazao je Mansveld.

Crni medvjedi nisu ugrožena vrsta i u Kanadi ih živi velik broj. Odrasli crni medvjedi obično žive sami, a protuzakonito ih je hraniti. 'Ako se crni medvjed navikne na hranu koju jedu ljudi, postane nesposoban za samostalan život u prirodi, što najčešće završava njegovom smrću', objasnio je Mansveld.