Svijet BOGOMOLJA NA GROUND ZERO

Lome se koplja oko sporne džamije

Vođa demokratske većine u američkom senatu Harry Reid u ponedjeljak je preko svog glasnogovornika dao do znanja da se protivi gradnji džamije blizu mjesta napada 11. rujna u New Yorku, nekoliko dana nakon što je predsjednik Barack Obama stao u obranu legitimnosti gradnje muslimanske bogomolje

'Prvi amandman američkog ustava jamči slobodu vjere. Senator Reid poštuje tu odredbu, ali misli da se džamija treba graditi na drugom mjestu', rekao je Jim Manley, glasnogovornik Reida koji u senatu zastupa saveznu državu Nevadu.

Reid je kandidat svoje izborne jedinice na izborima na sredini mandata koji će se održati u studenome, ali će se morati dobro pomučiti da sačuva mjesto.

Velik broj oporbenih republikanaca, među kojma i bivša kandidatkinja za potpredsjedničku dužnost Sarah Palin, izrazio je svoje nezadovoljstvo prijedlogom o gradnji džamije nedaleko od mjesta na kojemu su stajala dva nebodera Svjetskog trgovačkog centra srušena u napadu 11. rujna 2001.

Predsjednik Obama zauzeo se u petak za pravo muslimana da sagrade džamiju na tom osjetljivu mjestu, a tu je izjavu kasnije djelomično povukao.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još