KRASNIQI

Kosovo želi što prije u EU i Vijeće Europe

03.02.2009 u 12:53

Bionic
Reading

Predsjednik kosovskog parlamenta Jakup Krasniqi izjavio je u utorak u Prištini da Kosovo teži što bržoj integraciji u Europsku uniju te ulasku u Vijeće Europe što je moguće prije

Krasniqi je ovo rekao u razgovoru s parlamentarnim izaslanstvom Vijeća Europe, koje predvodi Bjorn Von Sydow kao izvjestiteljica Parlamentarne skupštine Vijeća Europe za Kosovo.

Parlamentarno izaslanstvo Vijeća Europe doputovalo je u četverodnevni posjet Kosovu kako bi se upoznalo sa stanjem na Kosovu od proglašenja neovisnosti 17. veljače prošle godine. U razgovoru s predsjednikom kosovskoga parlamenta Jakupom Kransiqijem izaslanstvo se posebno zanimalo za dosadašnje odnose kosovskog parlamenta i drugih institucija s Vijećem Europe i težnjama da se ti odnosi pojačaju.

Krasniqi je upoznao izaslanstvo s kosovskim zakonodavstvom, posebice dijelom koji se odnosi na položaj manjinskih zajednica, prije svega Srba na Kosovu, kao i s problemima njihove zastupljenosti u kosovskome parlamentu.

Voditeljica izaslanstva Vijeća Europe Bjorn Von Sydow kazala je kako je impresionirana postignućima Kosova za kratko vrijeme od proglašenja neovisnosti, posebice istaknuvši dobru suradnju kosovskog parlamenta s parlamentima Francuske, Njemačke, Belgije i Slovenije, ter je najavila kako će opširno izvijestiti Vijeće Europe o stanju na Kosovu.