Svijet APEL BAN KI MOONA

'Pomozite Pakistanu!'

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon u nedjelju je doputovao u Pakistan i posjetit će područja katastrofalno stradala u nezapamćenim poplavama kako bi mobilizirao međunarodnu zajednicu da toj zemlji uputi svu potrebnu pomoć

Ban je po slijetanju u zračnu bazu Šakla pokraj Islamabada, u kojoj bi se trebao sastati s pakistanskim predsjednikom Alijem Asifom Zardarijem, novinarima izjavio da je 'došao kako bi pozvao svijet da ubrza slanje pomoći'.

UN je ranije zatražio 460 milijuna dolara pomoći za Pakistan, ali je odgovor zasad dosta slab. Donatori su obećali poslati oko 20 posto traženih sredstava. U poplavama je poginulo 1400 ljudi, a 20 milijuna ih je u izbjeglištvu. Od njih čak šest milijuna hitno treba pomoć u hrani, skloništima, lijekovima i pitkoj vodi.

'Ovdje sam kako bih iskazao solidarnost i suosjećanje UN-a s pakistanskim narodom i vladom i osobno se uvjerio što još treba učiniti za žrtve', rekao je glavni tajnik UN-a. Poplavama je pogođeno područje veličine Italije, uništeno je više od 700 tisuća kuća i oko 3,2 milijuna hektara poljoprivrednih nasada.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još