Svijet NEDJELJA DAN ŽALOSTI

Novi odroni na jugozapadu Kine

Trideset dvije osobe se vode kao nestale u novim odronima zemlje na jugozapadu Kine, izvijestili su kineski mediji, navodeći novu brojku od 1156 poginulih u strašnoj blatnoj bujici koja se prošlog vikenda sručila na grad Zhouqu na sjeverozapadu zemlje

Nedjelja je proglašena danom žalosti za više od tisuću žrtava u Zhouquu, gradu u planinama pokrajine Gansua, po službenim podacima objavljenim u subotu.

U Zhouquu se 588 osoba vode kao nestale. Zdravstvene službe u tome gradu javljaju da su se preživjeli našli u teškoj situaciji zbog srušenih bolnica i nedostatka cjepiva, premda se opskrba vodom i strujom te telekomunikacijske veze polako uspostavljaju.

Po predviđanjima meteorološke službe, obilne kiše i dalje će padati u pokrajinama Sečuanu i Gansuu. Objavljeno je i upozorenje za pokrajine na sjeveroistoku zbog novih kiša nakon višednevne stanke.

Više od 305 milijuna ljudi pogođeno je u nedavnom nevremenu koje je prouzročilo štetu od 1,7 milijarda dolara, objavila je agencija Xinhua, prenoseći podatke službene agencije za spašavanje od poplave i suše.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još