NEKOLIKO DANA PREDAHA

Pala kiša u Moskvi!

11.08.2010 u 14:00

Bionic
Reading

U noći s utorka na srijedu u Moskvi je pao silan pljusak koji su svi u gradu i oko njega čekali a neki i za njega molili tjednima

Agencija Lenta javlja da je kiša praćena olujom pala u centru i na jugu grada. 'Nevrijeme', koje je u ovom slučaju nipošto ne zaslužuje prefiks 'ne', u glavnom gradu Rusije konačno je poboljšalo kvalitetu zraka, ali visoke temperature se ne smanjuju zbog anticiklone. Meteorološke prognoze predviđaju promjenu pravca vjetra, a s obzirom na to da u okolici grada još opasno gori, povratak smoga moguć je nakon svega nekoliko dana predaha. Stručnjaci tvrde da Moskvu od daljnjeg zagađivanja može spasiti samo gašenje teško izbrojivih požara koji bukte u regiji.

KP prenosi da bi do kraja tjedna u središnjoj Rusiji trebalo pasti nešto kiše, ali ne u razmjerima koji bi pogasili stihiju. Diljem navedene regije ugrožen je niz gradova i sela koja također trpe mučne vremensko-ekološke uvjete. U krajevima uz rijeku Volgu, ali i drugdje, i dalje evakuiraju ljude iz svojih domova.