SUĐENJE CHARLESU TAYLORU

Svjedočenje Naomi Campbell nije bilo istinito?

09.08.2010 u 18:37

Bionic
Reading

U nastavku suđenja bivšem liberijskome predsjedniku Charlesu Tayloru i druga je svjedokinja govorila drukčije nego što je to učinila Naomi Campbell

Campbell je na posebnom sudu za Siera Leone u Den Haagu svjedočila prošli tjedan i rekla da je 'prljave kamenčiće' dobila 1997. nakon večere u Južnoafričkoj Republici.

Ona se nije mogla sjećati tko joj je dao ili u čije je ime dobila dragulje. Jutros ju je demantirala glumica Mia Farrow koja je rekla da je sutradan (Naomi je navodno dijamante dobila usred noći) Naomi stigla na doručak i rekla da je dobila veliki dragulj od Charlesa Taylora.

U drugom djelu današnjeg svjedočenja nastupila je bivša Naomina agentica, Carole White, koja je rekla da je i ona bila prisutna na večeri koju je organizirao Nelson Mandela.

White je izjavila da su Taylor i Campbell koketirali i bili vrlo prisni tijekom večeri. 'U jednom se trenutku Naomi okrenula prema meni i rekla da će joj Taylor pokloniti nekoliko dragulja', izjavila je White, dodajući da je Naomi bila jako uzbuđena i sretna.
White je dodala da je nakon večeri Campbell ostala razgovarati s Taylorom i još dvoje ljudi kako će joj biti predani dijamanti. Agentica je rekla da joj je Naomi pokazala dragulje koji joj je u sobu donijelo dvoje ljudi.

Ako bi ovo svjedočanstvo bilo točno, značilo bi da je top model Naomi Campbell počinila krivokletstvo i da je na sudu lagala, ali bi svejedno njezin iskaz o tomu da je dobila dragulje od Taylora mogao biti vrijedan za suđenje koje traje od 2007. za ratne zločine počinjene u Sierra Leoneu između 1991. i 2001, gdje je Taylor navodno draguljima financirao rat na strani Revolucionarne fronte Sierra Leone.