Svijet RUSIJA U VELIKIM PROBLEMIMA

Tisuću godina nije bilo ovakvih vrućina

Vrućine koje vladaju Rusijom od početka srpnja, a uzrokovale su na desetke golemih požara najgore su u posljednjih tisuću godina, rekao je u ponedjeljak ravnatelj ruskoga meteorološkog zavoda

'Ni mi ni naši preci nismo doživjeli takve vrućine u tisuću godina, od osnutka naše države', rekao je dužnosnik Aleksandar Frolov u govoru koji je prenijela državna televizija. Dodao je kako je riječ o jedinstvenoj, nigdje zabilježenoj pojavi.

Meteoroške službe već su objavile da su vrućine u zapadnom dijelu Rusije od početka srpnja srušile sve rekorde i u temperaturama i u trajanju od otvaranja registra moderne Rusije prije 130 godina.

Nakon rekordnih 38,2 Celzijeva stupnja izmjerena u Moskvi 29. srpnja, u bivšoj carskoj prijestolnici Sankt Peterburgu zabilježen je apsolutni rekord u visini temperature u subotu s 37,1 stupanj.

Šumski požari koji bijesne od kraja srpnja na površini od 200.000 hektara, po službenim podacima, odnijeli su 52 života, a glavnome gradu Moskvi danima donose nepodnošljivu količinu dima.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još