Svijet BORBA PROTIV TERORIZMA

Muslimani organizirali antiteroristički kamp

  • Autor: D. P.
  • 9.8.2010 16:21:01
  • 9.8.2010 15:46:20

Muslimanska skupina Minhaj ul-Kur'an pokrenula je u Engleskoj prvi ljetni kamp protiv terorizma. Na trodnevnom susretu na sveučilištu Warwick u Coventryju se okupilo više od 1.000 mladih muslimana

Voditelj kampa bio je 59-godišnji Muhammad Tahir ul-Kadri, poznat po tome što je u ožujku ove godine izdao fetvu protiv terorizma.

Ul-Kadri je polaznicima, uglavnom britanskim muslimanima, rekao da moraju odbiti Al Kaidu i 'rak' koji ta teroristička organizacija širi kroz islamsku vjeru.

Zatražio je od njih da prihvate to što su Britanci i da učine sve da izgrade sigurno i mirno društvo te da se, pomoću adekvatnih i zdravih teoloških argumenata, suprotstave svim ekstremistima koje će u životu sresti.

Ul Kadri, koji živi u Kanadi, nije prvi muslimanski klerik koji propovijeda o štetnosti krivog tumačenja islama i pojma 'džihad' - svetog rata - ali je najpoznatiji i najcjenjeniji islamski mirotvorni pedagog.

U Englesku je došao na poziv Muslimanskoga vijeća Velike Britanije koje je više puta pozvalo muslimanske sveučilišne profesore da dignu svoj glas protiv ekstremista u islamskome svijetu.

No, kritičari kažu da su neke od vođa toga Vijeća izgubili moralni autoritet da propovijedaju mladima jer su bili dvosmislen u vezi nasilja na Srednjem istoku.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još