ŽRTVE NIJEMCI I AMERIKANCI

U Afganistanu ubijeno osam stranih liječnika

07.08.2010 u 10:03

Bionic
Reading

Afganistanska policija pronašla je u zabačenom planinskom dijelu sjeveroistočnog Afganistana mecima izrešetana tijela osmero stranaca i troje njihovih afganistanskih kolega, objavila je u subotu policija, prenose novinske agencije

Stranci su kampirali u zabačenom dijelu Karan-nu-Mujana, okruga u pokrajini Nuristan, koja graniči s Pakistanom, objavila je policija.

Afganistanac koji je preživio napad kazao je policiji da su ih napali muškarci s dugim bradama, prenosi njemačka agencija dpa.

Policija je priopćila je su stranci bili liječnici koji su radili u bolnici u Kabulu. Incident se dogodio prije dva tjedna, no zbog zabačenosti područja policija je njihova tijela pronašla tek u četvrtak.

Ubijeno je šestero Nijemaca i dvojica Amerikanaca, objavila je policija. Među poginulima su tri Njemice.

Načelnik policije susjedne pokrajine Badakshan Aqa Noor Kentuz rekao je da su stranci kampirali nedaleko od šumskog područja u sklopu obilaska nekoliko okruga u Nuristanu i Badakshanu, te da su kod njihovih trupala pronađeni dokumenti.

'Prije njihova putovanja upozorili smo ih da se ne približavaju džungli u Nuristanu, ali oni su nam rekli da su liječnici i da ih nitko neće napasti', rekao je Kentuz za Reuters.

Guverner Nuristana Jamaluddin Badr potvrdio je da su skupinu činili liječnici koji su pomagali lokalnim medicinskim djelatnicima u regiji.

Američko veleposlanstvo u Kabulu priopćilo je da se vjeruje da je ubijeno 'nekoliko' američkih državljana, ali nije moglo potvrditi pojedinosti o incidentu.

Snage ISAF-a pod zapovjedništvom NATO-a priopćile su da nemaju nikakvih informacija o tom događaju.

Motiv napada nije poznat, ali u području gdje su se dogodila ubojstva djeluju talibani.