Svijet KOMŠIĆEV ODGOVOR RADMANOVIĆU

'Oluja je značajna i za oslobođenje BiH'

Član predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić odgovorio je u petak na kritike srpskog kolege Nebojše Radmanovića kazavši da je čestitkom Hrvatskoj povodom Oluje i Dana pobjede i domovinske zahvalnosti nastojao naglasiti da je ta vojna akcija imala golemog značaja i za oslobođenje Bosne i Hercegovine.

'Ne smijemo zaboraviti koliko smo mi koristi u ratu imali od zbivanja tijekom Oluje. Da, bilo je zločina i to nitko ne negira; za zločine koji su počinjeni nad Srbima tijekom Oluje u Hrvatskoj su krivci odgovarali, odgovaraju i odgovarat će pred sudom, ali to i dalje ne umanjuje povijesni i politički značaj te akcije za Republiku Hrvatsku koja ima puno pravo da to obilježava kao svoju veliku pobjedu, ali i za nas u BiH kojima je Oluja stvorila pretpostavke da se veći dio zemlje oslobodi 1995. godine', rekao je Komšić u razgovoru od petka za sarajevsko Oslobođenje.

U vojno-redarstvenoj akciji Oluji je spašena enklava zapadna Bosna koja je mjesecima bila u okruženju srpskih snaga.

Komšić je opovrgnuo optužbe da je čestitkom hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću i hrvatskim građanima izašao izvan svojih ovlasti, za što ga je optužio srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović.

'Niti jednu odredbu ustava pa čak ni poslovnika predsjedništva nisam prekršio. Kad gospodin Radmanović bude u prilici promijeniti ustav i zabraniti mi da mislim i govorim, onda će to biti protuustavno, ali ja ni tada ne bih pristao šutjeti', rekao je Komšić.

Radmanović je zamjerio Komšiću zbog upućene čestitke povodom Oluje kazavši da je u toj akciji veliki broj Srba prognan i ubijen.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još