BEZ OBITELJI

Obama proslavio 49. rođendan s Oprah Winfrey

05.08.2010 u 18:35

Bionic
Reading

Barack Obama u srijedu je proslavio 49. rođendan večerom u jednom restoranu u Chicagu na kojoj je, među ostalim, bila i 'kraljica' američkih malih ekrana Oprah Winfrey, objavili su novinari u pratnji američkog predsjednika

Obama je tri sata proveo u elitnom restoranu u Chicagu, u državi Illinois, kamo je doputovao u srijedu popodne, u okviru posjeta tijekom kojega će u četvrtak obići tvornicu automobila u sastavu grupacije Ford.

Oprah Winfrey je izašla iz restorana dvije minute prije Obame, kasno navečer. Nekoliko bliskih prijatelja predsjedničkog para bili su također gosti na večeri, navode novinari.

Oprah Winfrey (56) koju je časopis Forbes nazivao 'najutjecajnijom slavnom osobom u svijetu', s obzirom na godišnje prihode koji premašuju 300 milijuna dolara i na osobnu imovinu koja se procjenjuje na 2,7 milijarda, bila je od samog početka velika potpora Baracku Obami u njegovoj predsjedničkoj kampanji 2007.-2008.

Obama, koji je na Havajima 4. kolovoza 1961. i ovaj je rođendan proveo bez obitelji: supruga Michelle i mlađa kći Sasha odmaraju se do konca tjedna na jugu Španjolske, a starija Malia je u ljetnom kampu.

Kćeri su nazvale oca i čestitale mu, rekao je u srijedu njegov glasnogovornik Robert Gibbs novinarima koji su ga pratili u Chicago.