Svijet POKRENUTA ISTRAGA

Britanci jedu govedinu od klonirane krave

Od klonirane krave poteklo je stotinjak goveda, objavila je na svojoj internetskoj stranici agencija Holstein UK u četvrtak, dan nakon informacije da je meso 'potomaka' klonirane životinje u Velikoj Britaniji bilo pušteno u prodaju i konzumirano

Britanska agencija za sigurnost hrane (FSA) objavila je u srijedu da je pokrenula istragu o tome kako je meso potomka klonirane krave ušlo u prehrambenu industriju. Holstein UK, tijelo nadležno za rodoslovnik krava i bikova s farmi u Velikoj Britaniji, objavilo je da je od klonirane krave poteklo 97 goveda.

Za prodaju mesa i proizvoda kloniranih životinja ili njihovih potomaka potrebno je zatražiti posebno odobrenje, propisuje europsko zakonodavstvo.

No FSA takvo dopuštenje nije dala, a niti je to od nje bilo zatraženo, objavila je u srijedu. Stručnjaci ocjenjuju, međutim, da ti proizvodi nisu opasni po zdravlje.

FSA je objavila da je ušla u trag svim telićima u Velikoj Britaniji koji potječu od osam embrija krave klonirane u Sjedinjenim Državama.

Meso dvaju njezinih potomaka, Dundee Paratrooper i Parable, zaklanih 2009. te 2010, ušla su u prehranu. FSA drži da je njihovo meso već moralo biti konzumirano.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još