POGINULO 11 OSOBA

Pad ruskog zrakoplova u Sibiru

02.08.2010 u 22:33

Bionic
Reading

Jedanaest osoba izgubilo je život u ponedjeljak u nesreći ruskog putničkog zrakoplova s 15 putnika i članova posade, koji se srušio na području Krasnojarska, u istočnom Sibiru, po novom izvješću područnog ureda ruskog ministarstva za izvanredna stanja.

U ranijem izvješću ministarstva govorilo se o sedmero mrtvih i osmero preživjelih.

"Jedanaest osoba, među kojima jedno dijete, izgubilo je život", rekao je glasnogovornik područnog ureda ministarstva za izvanredna stanja, a prenijela je agencija Interfax.

Četiri osobe, među kojima troje članova posade i jedan putnik, preživjeli su i primljeni su u bolnicu s nagnječenjima i opeklinama, po ruskoj saveznoj agenciji za zračni promet (Rosaviacija).

Letjelica tipa AN-24 koja je dolazila iz pravca Krasnojarska srušila se u 19.40 sati po srednjoeuropskome vremenu pri slijetanju, pokraj zračne luke u Igarki, a zatim je eksplodirala. U vrijeme nesreće u zrakoplovu je bilo jedanaestero putnika i četvero članova posade, po ministarstvu za izvanredna stanja.

Više vatrogasaca i spasilaca poslano je na mjesto nesreće, po istom izvoru.

U ponedjeljak navečer u Igarki je kišilo, ali su vremenski uvjeti u zračnoj luci odgovarali temeljnim propisima, rekao je čelnik Rosaviacije, a prenio je Interfax. Ipak, "zrakoplov se pri slijetanju zanio udesno i srušio" 700 metara od piste, dodao je.