NIJE LOŠE ZA BESKRALJEŽNJAKA

Hobotnica Paul počela ozbiljno zarađivati

02.08.2010 u 10:45

Bionic
Reading

Pored svih nogometaša i slavnih izbornika poput Maradone, pa i konačnih pobjednika iz Španjolske, čini se da je najveća zvijezda završenog Svjetskog prvenstva u nogometu ipak hobotnica Paul iz akvarija Sea Life u njemačkom Oberhausenu

Natjecanje najboljih nogometnih nacija završilo je prije više od dva tjedna, no Paul tek sada ima posla: postao je zvijezda reklama! A kao svaka zvijezda, hobotnica koja se proslavila predviđajući rezultate njemačke reprezentacije, sada ima i

agenta, Britanca Jima Davisa.

Prvi dogovoreni posao koji je hobotnica već uspješno obavila je reklama za njemački maloprodajni lanac Rewe, koja se proteklog vikenda pojavila u tiskanim medijima. Slikovni je oglas jednostavno koncipiran - Paul je izabrao staklenu kutiju na kojoj piše Rewe, baš kao što je predviđao pobjednike nogometnih utakmica. Ni Rewe ni Paulov agent Jim Davis nisu željeli otkriti koliko je novaca hobotnica dobila za svoj trud, no riječ je, kako kažu, o značajnom iznosu. Novac će biti uplaćen akvariju za kornjače u Grčkoj. S druge strane, vrijedi spomenuti da Rewe u svojoj ponudi meso hobotnice, tako da je Paulov angažman za njih ipak moralno upitan.

Agent Jim Davis ističe da je Paul praktički preko noći postao multimilijunski brand te da je već stiglo 160 ponuda za njegov marketinški angažman! Reklama za Rewe je tek prva u nizu, pa se već spominje da će Paul plivati s Davidom Beckahom kako bi promovirao engleksu kandidaturu za Svjetsko prvenstvu u nogometu 2018. godine. Tu je i ugovor za knjigu, ali i linija igrački koje su inspirirane vidovitom hobotnicom.

Kao da to nije dovoljno, u Kini su na brzinu snimili film pod naslovom 'Ubojstvo hobotnice Paula', čiji se - naravno fiktivni - zaplet bavi klađenjem i zakulisnim igrama na Svjetskom prvenstvu. Nadalje, španjolski gradić Carballiño je Paula proglasio počasnim građaninom, a prošli tjedan je u akvarij u Oberhausenu posjetio je gradonačelnik Carlos Montes kako bi osobnu uručio hobotnici svečanu povelju.