Svijet NE ŽELI ODSTUPITI

Predsjednik talijanskog parlamenta odbija dati ostavku

Utjecajni predsjednik donjeg doma talijanskog parlamenta Gianfranco Fini odbio je u petak odstupiti iako je izbačen iz stranke, a rekao je da bi njegovi pristaše mogli glasovati protiv vlade njegova bivšega saveznika, premijera Silvija Berlusconija

'Jasno je da nemam namjeru odstupiti', rekao je Gianfranco Fini na konferenciji za novinare dan pošto ga je Berlusconi zapravo otjerao iz stranke koju su zajedno osnovali prije dvije godine. Tako je povećana i mogućnost prijevremenih izbora.

Ratoborni Fini napao je Berlusconija jer 'nema baš liberalan koncept demokracije' te zato što nastoji voditi vladu kao kakav autokratski direktor, što, kako je rekao, nema nikakve veze s njihovim demokratskim institucijama.

Iza 58-godišnjega Finija stajali su parlamentarni zastupnici koji su mu se pridružili u stranačkoj pobuni. Oni svoju frakciju zovu 'Sloboda i budućnost za Italiju'.

Jedan od njih poslije je rekao kako uz Finija imaju još 33 zastupnika u donjem domu, što znači da Berlusconi više nema većinu. Imaju i desetero pristaša u Senatu, čime je Berlusconijeva većina i u gornjem domu svedena na dva zastupnika.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još