Svijet VILA CERTOSA NA SARDINIJI

Berlusconi prodaje ljetnikovac za raskalašene zabave

Predsjednik talijanske vlade Silvio Berlusconi namjerava prodati luksuzni ljetnikovac na Sardiniji koji je bio središte skandala vezanog za raskalašene zabave s mladim djevojkama, javljaju talijanski mediji

Villa Certosa, Berlusconijev ljetnikovac u poznatom kupalištu Porto Rotondo na rivijeri Costa Esmeralda na Sardiniji, prodaje se za 450 milijuna eura, objavio je u četvrtak ugledni milanski poslovni list Sole 24 Ore.

Prema pisanju lista, interes mogućih kupaca velik je unatoč ogromnoj cijeni.

Dvojica ruskih magnata, dva arapska princa i jedno poduzeće iz Londona pokazali su zanimanje za ljetnikovac koji je Silviju Berlusconiju služio kao ljetna rezidencija.

Villa Certosa smještena je u parku veličine 80 hektara, a Berlusconi se osobno brine za egzotične biljke koje rastu oko nje.

Na posjedu se nalaze i dva jezera, umjetni vulkan i amfiteatar za kazališne predstave.

Kuću s veličanstvenim pogledom na more, veličine 2.500 četvornih metara, Berlusconi koristi kao ljetnu rezidenciju od 1988, u njoj u obično kolovozu prima druge državnike.

Britanski šef vlade Tony Blair bio je Berlusconijev gost na Sardiniji 2005, dvije godine ranije u ljetnikovcu je boravio ruski predsjednik Vladimir Putin, a u kolovozu 2008. objavljene su fotografije predsjednika češke vlade Mireka Topolaneka kako gol šeće u Villi Certosi.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još