VILA CERTOSA NA SARDINIJI

Berlusconi prodaje ljetnikovac za raskalašene zabave

29.07.2010 u 15:01

Bionic
Reading

Predsjednik talijanske vlade Silvio Berlusconi namjerava prodati luksuzni ljetnikovac na Sardiniji koji je bio središte skandala vezanog za raskalašene zabave s mladim djevojkama, javljaju talijanski mediji

Villa Certosa, Berlusconijev ljetnikovac u poznatom kupalištu Porto Rotondo na rivijeri Costa Esmeralda na Sardiniji, prodaje se za 450 milijuna eura, objavio je u četvrtak ugledni milanski poslovni list Sole 24 Ore.

Prema pisanju lista, interes mogućih kupaca velik je unatoč ogromnoj cijeni.

Dvojica ruskih magnata, dva arapska princa i jedno poduzeće iz Londona pokazali su zanimanje za ljetnikovac koji je Silviju Berlusconiju služio kao ljetna rezidencija.

Villa Certosa smještena je u parku veličine 80 hektara, a Berlusconi se osobno brine za egzotične biljke koje rastu oko nje.

Na posjedu se nalaze i dva jezera, umjetni vulkan i amfiteatar za kazališne predstave.

Kuću s veličanstvenim pogledom na more, veličine 2.500 četvornih metara, Berlusconi koristi kao ljetnu rezidenciju od 1988, u njoj u obično kolovozu prima druge državnike.

Britanski šef vlade Tony Blair bio je Berlusconijev gost na Sardiniji 2005, dvije godine ranije u ljetnikovcu je boravio ruski predsjednik Vladimir Putin, a u kolovozu 2008. objavljene su fotografije predsjednika češke vlade Mireka Topolaneka kako gol šeće u Villi Certosi.