KAKO DO EKSKLUZIVE

Umro novinar koji je naručivao ubojstva

29.07.2010 u 13:26

Bionic
Reading

Wallace Souza, brazilski novinar koji je osuđen jer je naručivao ubojstva, a onda i izvještavao o njima, umro je od bolesti u svom domu u São Paulu

Wallace Souza je imao vrlo gledanu televizijsku emisiju o crnoj kronici na Canal Livre (slobodni kanal), a policiji je postalo sumnjivo kako to da novinar tako često ima ekskluzivne snimke i informacije o ubojstvima pripadnika podzemlja.

Istraga je pokazala da se nije radilo o sreći ili sposobnosti novinara, već da je Souza vješto trgovao s mafijom i naručivao ubojstva u zamjenu za publicitet ubojice odnosno onih koji bi ubojstvo organizirali.

S njim je optužen i njegov sin Raphael, kojem je i dokazano da je sudjelovao u nekim smaknućima. Souzin odvjetnik, međutim, tvrdio je da njegovom klijentu podmeću politički protivnici.

Naime, Souza je bio zastupnik u parlamentu savezne države Amazonas sve do 1. listopada 2009. kad mu je istekao imunitet i kad je izbačen iz parlamenta zbog javnog sramoćenja.

Od 10. veljače je bio u kućnom pritvoru jer je sud uvažio njegovo bolesno stanje. Liječnici tvrde da je umro od tromboze, a imao je bolesna pluća i želudac.