OBITELJ NE VJERUJE

Odluka - hoće li Ganić biti izručen Srbiji?

27.07.2010 u 10:32

Bionic
Reading

Članovi obitelji i branitelji člana ratnog Predsjedništva BiH vjeruju da sud u Londonu danas neće donijeti odluku i dopustiti da ga se izruči Srbiji, izjavila je u utorak Ganićeva kći Emina.

U izjavi koju su objavili bosanskohercegovački elektronički mediji Emina Ganić, koja i sama boravi u Londonu i očekuje odluku suda u Westminsteru, istaknula je kako očekuje da će odluka biti u korist njezina oca.

'Očekujemo pozitivnu odluku za nas. Smatramo kako je to jedina pravilna odluka nakon ispitivanja tijekom kojih je postalo jasno da Republika Srbija jednostavno ne raspolaže nijednim dokazom da se u Sarajevu 2. i 3. svibnja 1992. godine uopće dogodilo grubo kršenje Ženevske konvencije bosanskohercegovačkih snaga, a kamoli da je za takvo što odgovoran netko iz vodstva BiH', rekla je Emina Ganić.

Londonski sud odluku o tome hoće li Ganić biti izručen Srbiji trebao bi objaviti oko 15 sati.

Ejup Ganić uhićen je još 1. ožujka u londonskoj zračnoj luci na temelju srbijanske tjeralice za njim i još 18 osoba iz BiH zbog napada na kolonu JNA u Sarajevu 3. svibnja 1992. godine.

Nakon uhićenja Ganić je pušten iz ekstradicijskog pritvora uz jamčevinu od 300 tisuća eura i zabranu napuštanja Velike Britanije do odluke suda o njegovu izručenju.

Obje strane imat će pravo žalbe na odluku suda u Westminsteru, a konačnu odluku o mogućem izručenju ipak će donijeti britansko ministarstvo unutarnjih poslova.