Svijet GRAD OBAVIJEN DIMOM

Nakon vrućina Moskvom haraju požari!

Nakon tri tjedna nesnosnih vrućina, Moskovljani su se u ponedjeljak probudili gušeći se u dimu zbog brojnih požara tresetišta koji haraju okolicom grada

Neboderi iz sovjetskih vremena u ruskoj prijestolnici jedva su se nazirali u ranim jutarnjim satima zbog oblaka dima koji nije dao disati najosjetljivijim stanovnicima.

Koncentracija štetnih čestica bila je od 5 do 8 puta veća od dopuštene, objavio je zavod za praćenje kvalitete zraka u Moskvi, a prenijela je agencija Interfax.

Vidljivost na cestama bila je u ponedjeljak ujutro mjestimice smanjena na 300 metara, upozorilo je ministarstvo za izvanredna stanja, a prenijela je agencija Itar-Tass.

U ponedjeljak je zabilježeno šezdesetak požara na površini od šezdesetak hektara šume i tresetišta pokraj Moskve, po istom izvoru. Požari na tresetištima polako gore na dubini od više metara i iznimno se teško gase.

Od početka srpnja u europskom dijelu Rusije vladaju nezapamćene vrućine, s dnevnom temperaturom iznad 30 stupnjeva Celzijevih. Vlasti ovog tjedna očekuju porast temperature do 40 stupnjeva.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još