Svijet OTEŽAN I ZRAČNI PROMET

Grčka zbog štrajkova ostala bez goriva

Štrajk grčkih kontrolora leta ometa u ponedjeljak red letenja u zračnoj luci u Ateni, a zbog prosvjeda vozača kamiona nestaje goriva na benzinskim postajama

Kontrolori, koji traže plaćanje prekovremenih sati, pokrenuli su rano u nedjelju štrajk uzrokujući kašnjenje stotina zrakoplova.

Štrajk, koji će se nastaviti tijekom tjedna, izazvao je kašnjenje 42 zrakoplova u ponedjeljak, jer su kontrolori ograničili broj letjelica kojima dopuštaju ulazak u grčki zračni prostor.

Glavni radnički sindikati od početka veljače održali su niz štrajkova protiv vladinih mjera štednje i reformi koje je vlada dogovorila s EU-om i MMF-om u zamjenu za pomoć od 110 milijardi eura.

Štrajk je pogodio turistički sektor, jednu od glavnih gospodarskih grana.

Dugački redovi mogu se vidjeti pred benzinskim crpkama diljem zemlje nakon što su u štrajk stupili vozači kamiona, izazvavši velike probleme u opskrbi gorivom i ostalim proizvodima.

Tisuće vozača napunile su spremnike automobila u ponedjeljak predviđajući nestanak goriva. Kamiondžije se protive reformama kojima je cilj uvođenje konkurencije u njihov sektor u skladu s regulativom EU-a.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još