Svijet UBIJEN TALAC

Al Kaida smaknula Francuza Germaneaua

  • Autor: D. Pilsel
  • 26.7.2010 13:49:39
  • 26.7.2010 12:29:08

Al Kaida je preko Al Jazeere priopćila da je u subotu smaknula francuskog taoca Michela Germaneaua (78) kojeg je bila otela 19. travnja u Nigeru

Teroristička organizacija nije čekala ovaj ponedjeljak, dan kada je trebao isteći ultimatum Francuskoj za oslobađanje određenog broja islamista, već je požurila ubiti taoca kao odgovor neuspjelom prošlotjednom napadu elitnih francuskih i mauritanskih snaga u Maliju, kada su francuski komandosi pobili sedmero boraca Al Kaide.

Germaneau je drugi talac kojeg je likvidirala Al Kaidina grupa koju u zemljama Magreba vodi krvoločni terorist Abdelhamid Abu Zeid. U svibnju je smaknut Edwin Dyer (60) nakon što je London odbio pustiti neke islamističke zatvorenike.

U poruci koju je pročitao drugi teroristički vođa, Abu Musab Abdulqadud, stoji da 'Sarkozy nije bio kadar osloboditi svog sunarodnjaka, ali je zato otvorio vrata pakla za Germaneaua i za Francusku'.

Prema vlastima Mauritanije, Al Kaida ima u Maliju oko 150 izvježbanih boraca koji pripremaju napade na vojsku Mauritanije.

Situacija se prati s pozornošću jer je Al Kaida najavila da će pobiti španjolske taoce Alberta Vilalta i Roquea Pascuala (u zarobljeništvu već osam mjeseci), koji su pod šakom terorističkog vođe Mokhtara Belmokhtara.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još