Svijet NEĆE PROĆI KAO CEAUSESCU

Tito neće biti ekshumiran

Nasljednici nekadašnjeg predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita nemaju namjeru ekshumirati njegovo tijelo iz Kuće cvijeća u Beogradu da dokažu da je on zaista tu i sahranjen, izjavio je za Blic Titov unuk Joška Broz

Naime, još od Titove smrti 1980. povremeno se pojave priče o tome da je u Kući cvijeća samo spomen-obilježje, a da Josip Broz u stvari tu nije sahranjen. Priče su podgrijavane različitim nagađanjima pa se, između ostalog, pričalo da Tito u stvari nije umro, samo je negdje sklonjen, do toga da se kao ključni dokaz da on ne leži u Kući cvijeća potezala priča o natpisu na nadgrobnoj ploči, jer na njoj ne postoje godina rođenja i godina smrti.

O eventualnoj ekshumaciji počelo se govoriti opet ovih dana nakon što je to učinjeno u Bukureštu s tijelima nekadašnjeg rumunjskog predsjednika Nicolaea Ceausescua i njegove supruge Elene.

'Nema potrebe da se to radi, jer sam svjedok da je on tamo sahranjen. Bio sam uz njega od Ljubljane do završetka sahrane. Budući da sam sve vrijeme bio prisutan, nema nikakve sumnje da se on tamo nalazi', kaže Joška Broz.

On je objasnio da je, nakon završetka sahrane, dizalica podigla krov i da je preko groba postavljen kamen od devet tona.

'Ostao sam do dva sata ujutro, dok nije postavljen veliki kamen koji pokriva grobnicu. Tek tada sam otišao. On se tamo nalazi, osim ako netko u međuvremenu nije podigao taj ogromni kamen', zaključio je Joška Broz
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još