Svijet RAT NARKO KARTELA

U Meksiku pronađena masovna grobnica

Meksička policija pronašla je najmanje 51 tijelo u masovnoj grobnici kod poslovnog centra Monterrey, očit dokaz eskalacije nasilja povezanog s drogom u tome gradu na sjeveru zemlje, objavile su vlasti u subotu.

Slijedeći trag policijskog informatora, istražitelji su počeli kopati u seoskom području oko 20 kilometara od Montereya i otkrili desetke tijela, od kojih su neka spaljena do neprepoznatljivosti, a neka izrešetana mecima, rekao je guverner savezne države Nuevo Leon u kojoj se nalazi taj grad.

"Vjerujemo da se radi o pripadnicima organiziranog kriminala ubijenima u ratu narko kartela", rekao je guverner Rodrigo Medina. "Ovake razmjere nasilja očekujemo samo kada se radi o sukobu bandi", dodao je.

Vjeruje se da su žrtve ubijene u posljednja dva tjedna, kažu u policiji.

Bogati Monterrey, čiji stanovnici zarađuju dvostruko više od ostalih Meksikanaca, bio je donedavno oaza mira i sigurnosti, dok je u ostatku sjevernog dijela zemlje divljalo nasilje otkako je predsjednik Felipe Calderon, nakon stupanja na dužnost 2006., pokrenuo široku vojnu akciju protiv narko kartela.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još