15 POGINULIH

Parada ljubavi pretvorila se u pravi pakao

24.07.2010 u 22:32

Bionic
Reading

Broj poginulih u panici koja je u subotu izbila na techno festivalu Love Parade u Duisburgu popeo se na 15 a broj ozlijeđenih na preko 100 od čega 45 teško, priopćila je policija

Do nesreće je došlo u i oko jednog tunela koji vodi prema festivalskom terenu oko bivšeg teretnog željezničkog kolodvora u trenutku kada je organizator preko razglasa masama koje su se nalazile u tunelu naložio da se vrate jer je teren na kojem se održavao festival pun.

Nakon toga je došlo do panike u kojoj je, prema najnovijim informacijama, poginulo 15 osoba.

Suprotno prvobitnim informacijama 15 osoba nije poginulo u stampedu koji je izazvala panika nego prilikom neuspješnog pokušaja uspinjanja na jedan zid koji je vodio prema izlazu s terena. Prema informacijama kriznog stožera grada Duisburga ozljede kod poginulih ukazuju na pad s veće visine. Očevici istodobno tvrde da je nekoliko osoba poginulo u stampedu.

Organizator isprva nije htio prekinuti manifestaciju kako ne bi izazvao još veću paniku. Policija traži od posjetitelja da polako napuste mjesto održavanja. Trenutno je željeznički promet prema Dusiburgu prekinut.

Posjetitelji svjedoče o tomu da je teren na kojem se održavala Love Parade premalen za oko 1,4 milijuna posjetitelja, koliko ih je prema procjeni grada Dusiburga, sudjelovalo na festivalu.

Predsjednik Njemačke Christian Wulff reagirao je sa zaprepaštenjem na vijest o nesreći na Love Parade i zatražio je hitnu istragu.