JEDNA OSOBA POGINULA

Nevrijeme na sjeveru Italije uzrokovalo velike štete

24.07.2010 u 21:00

Bionic
Reading

Olujni vjetrovi uzrokovali su na sjeveroistoku Italije pogibiju najmanje jedne osobe i velike materijalne štete, objavile su u subotu talijanske vlasti i mediji

U okolici Verone poginuo je 49-godišnjak kada se na farmi na njega srušio zid gospodarske zgrade oštećene snažnim vjetrom, izvijestila je agencija ANSA.

Oluja je također oštetila oko sedamdeset zgrada na otoku Pellestrina u venecijanskoj laguni, dok je na području Padove krhotinama stakla ozlijeđeno dvadeset osoba, rekao je agenciji AFP jedan od dužnosnika civilne zaštite.

Vlasti su u Montegrottu južno od Padove morale evakuirati stanare osam oštećenih kuća. Iz zgrade u Bresci na kojoj je oluja oštetila krov moralo je biti evakuirano 45 obitelji, izvijestila je ANSA.

U sjeveroistočnoj talijanskoj regiji Furlaniji-Julijskoj krajini uslijed snažnih naleta vjetra oštećen je veći broj kuća, a zbog srušenih stabala prekinut promet na više cesta.

Talijanska civilna zaštita upozorila da se očekuje da će snažni vjetrovi zahvatiti središnju Italiju u subotu i nedjelju.