DO SMRTI S CHAVEZOM

Maradona: Do smrti podržavam Huga!

23.07.2010 u 13:46

Bionic
Reading

Bivši nogometaš i, još uvijek, trener argentinske nogometne reprezentacije Diego Armando Maradona izjavio je u društvu predsjednika Huga Cháveza i u prvom javnom pojavljivanju nakon povratka iz Južnoafričke Republike, da u Venezuelu nije došao tražiti posao, već savjet socijalističkog lidera uoči sastanka koji će se u ponedjeljak održati u Buenos Airesu, a na kojem će se odlučivati o Maradoninoj profesionalnoj sudbini

'Došao sam do prijatelja Huga da od njega zatražim savjet. Kao što znate, u ponedjeljak imam sastanak s predsjednikom Federacije argentinskog nogometa, Julijom Grondonom, da vidimo hoću li nastaviti ili ne voditi naše momke do 2014', rekao je Maradona u državnoj palači Miraflores.

Maradona, koji se u Caracasu nalazi od srijede, sudjeluje na važnim državničkim poslovima s liderom Venezuele, kao primjerice jučer, kada je Chávez operetski objavio prekid diplomatskih odnosa s Kolumbijom.

Maradona je izjavio da je za njega velika čast biti u društvu tzv. lidera socijalizma za 21. stoljeće jer je Chávez borac za svoje ljude, državu i za svoje ideale.

'Do smrti podržavam Huga Cháveza', rekao je Maradona, a predsjednik mu je uzvratio: 'Svi te mi jako volimo, sinovi i kćeri ovoga naroda silno te poštuju.'

Maradona je najavio i mogući put na Kubu jer je na televiziji vidio Fidela Castra koji se oporavio i dobro izgleda. 'Amerikanci ga žele mrtvog, ali se on ne da i to me jako veseli', rekao je Diego koji na ramenu nosi tetovažu argentinskog revolucionara i ikone kubanske revolucije Ernesta 'Chea' Guevare.