Svijet ODGOVOR PYONGYANGA

Nesklad SAD-a i UN-a

Najnovije američke sankcije protiv Sjeverne Koreje i vojni manevri SAD-a i Južne Koreje u suprotnosti su s izjavom koju je nakon potonuća južnokorejske korvete Cheonan usvojio UN, izjavio je u četvrtak glasnogovornik sjevernokorejske vlade Ri Tong Il, čije se izaslanstvo nalazi u posjetu Hanoiju

SAD i Južna Koreja optužile su vlasti u Pyongyangu za incident s potonućem Cheonana u ožujku ove godine, kada je smrtno stradalo 46 ljudi.

Sjedinjene Države su u srijedu objavile nove sankcije Sjevernoj Koreji, koje uključuju zabranu kupovine i prodaje oružja i zamrzavanje imovine sjevernokorejskih dužnosnika.

Američka državna tajnica Hillary Clinton objavila je nametanje novih sankcija tijekom posjeta Južnoj Koreji. Naglasila je da su one odgovor politici Pyongyanga i nisu usmjerene protiv žitelja Sjeverne Koreje, koji ionako pripadaju jednom od najsiromašnijih društava na svijetu.

Vijeće sigurnosti UN-a usvojilo je 9. srpnja izjavu kojom osuđuje napad na južnokorejski brod, ali se suzdržalo od imenovanja krivca za tu nesreću. Sjevernokorejsko izaslanstvo sudjeluje u Hanoiju na Regionalnom forumu o sigurnosti.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još