Svijet NOVINARSKA PATKA

Grci opovrgnuli da će blokirati hrvatske pregovore s EU

  • Autor: Hina
  • 30.1.2009 16:51:12
  • 30.1.2009 16:51:03

Službeni grčki izvori opovrgnuli su u petak navode hrvatskih medija da će Grčka blokirati pristupne pregovore između Hrvatske i EU-a zbog spominjanja makedonske manjine i Makedonske pravoslavne crkve u hrvatskim pregovaračkim dokumentima

'Te glasine apsolutno nisu točne', potvrdio je u razgovoru za Hinu grčki izvor u Bruxellesu.
I u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) navode kako nema naznaka da bi Grčka blokirala pristupne pregovore Hrvatske s EU-om.

'Službeno nema nikakvih naznaka da bi Grčka blokirala pregovore', izjavio je glasnogovornik MVPEI-a Mario Dragun u telefonskom razgovoru za Hinu.

Prema pisanju nekih hrvatskih medija, Grčka je najavila da će na idućoj međuvladinoj konferenciji potkraj ožujka blokirati otvaranje pregovaračkog poglavlja 'Pravosuđe i temeljna prava' zbog toga što se u njemu navodi makedonska manjina u Hrvatskoj i Makedonska autokefalna pravoslavna crkva.

Grčka ne priznaje Makedoniju pod njezinim ustavnim imenom i zbog toga blokira ulazak te bivše jugoslavenske republike u euroatlanske integracije.  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još