BIT ĆE JOŠ NIŽE

Berlusconi na niskim granama

20.07.2010 u 15:19

Bionic
Reading

Popularnost talijanskog premijera Silvija Berlusconija pala je na loših 39 posto nakon korupcijskih skandala, nepopularnih proračunskih mjera štednje i niza ostavki u vladi, pokazalo je u utorak ispitivanje javnog mišljenja objavljeno u listu La Repubblica.

La Repubblica je ljevičarski list nesklon Berlusconiju, ali rezultati tog ispitivanja slični su onima koje su objavile druge novine u posljednjih nekoliko tjedana.

Premijer Berlusconi (73) suočen je s najtežom situacijom u svojem dvogodišnjem mandatu i pod pritiskom je s nekoliko strana.

Bio je prisiljen osloniti se na izglasavanje povjerenja kako bi progurao restriktivni proračun u iznosu od 25 milijardi eura prošli tjedan u parlamentu. Spor s glavnim saveznikom Gianfrancom Finijem također ugrožava opstanak njegove koalicije desnog centra. Također, on sam i nekoliko ministara u njegovoj vladi suočeni su s nekoliko korupcijskih skandala.

U ispitivanju javnog mišljenja navodi se kako se čini da su posebice umjereni glasači izgubili povjerenje u Berlusconija i njegovu vladu zbog lošeg ozračja u stranci i širenja korupcije.