JACKPOT 35 MILIJUNA EURA

Ministar financija podlegao loto groznici

30.01.2009 u 14:24

Bionic
Reading

Njemački ministar financija Peer Steinbrueck otkriven je kako u džep stavlja listić lota poput brojnih Nijemaca koje je zahvatila groznica u očekivanju jackpota od 35 milijuna eura

Riječ je o trećem po veličini jackpotu u njemačkoj povijesti. Najveći je bio u prosincu 2007. i iznosio 45,3 milijuna eura, a drugi po veličini malo je veći od sadašnjeg, osvojen je u listopadu 2006. u visini od 37,7 milijuna.

Brojni Nijemci sad se bave različitim teorijama koje bi im pomogle da postignu zgoditak, objavio je dnevnik Sueddeutsche Zeitung. Groznica je dovela do uplata u posljednjem kolu u iznosu od 71,2 milijuna eura, a ispunjeno je 15 milijuna listića.

Fotoreporteri su čak uspjeli snimiti i njemačkog ministra financija Peera Steinbruecka kako u džep sprema ispunjeni listić.

Savezno ministarstvo financija inače nije povezano s lutrijom, koja je u nadležnosti zemaljskih ministarstava.

U Njemačkoj se polovica uplata isplaćuje dobitnicima na lotu, a ostatak ostaje državi, odnosno završava u blagajnama 16 zemaljskih loto društava.

U prošla tri izvlačenja bilo je igrača sa šest točnih brojeva, ali im je nedostajao "superbroj". U sva tri izvlačenja "superbroj" je bio 0, koju nije moguće odabrati jer se već nalazi otisnuta na listuću.

"Božica Fortuna zaista je došla na posebnu ideju", izjavio je Klaus Sattler iz Njemačkog lota.

Ukoliko ni izvlačenje u subotu ne donese dobitnika, jackpot će se sukladno pravilima isplatiti nakon izvlačenja u slijedeću srijedu, i to bez obzira na to hoće li neki igrač pogoditi sve brojeve. Ako se to ne dogodi, dobitak će se podijeliti na igrače koji budu imali najveći broj točnih brojeva.

Stručnjaci za ovisnost upozorili su da veliki iznosi u jackpotu redovito izazivaju opasnost od ovisnosti o igrama na sreću.