Svijet RASIZAM

Obama privukao rekordan broj članova u KKK

  • Autor: A. Srzić
  • 30.1.2009 14:40:01
  • 30.1.2009 12:47:00

Broj online registracija novih članova rasističke američke organizacije Ku Klux Klan (KKK) značajno je porastao nakon pobjede Baracka Obame na američkim predsjedničkim izborima, izjavio je bivši lider te zloglasne organizacije

Johnny Lee Clary, bivši najviše rangirani član KKK-a izjavio je da su globalna gospodarska kriza i političke promjene u Sjedinjenim Državama pogonsko gorivo za Klan, čije članstvo značajno raste prvi put nakon mnogo godina.

'To je ozbiljno, vrlo ozbiljno te bi FBI i druge vladine agencije trebale posvetiti ozbiljnu pažnju problemu, jer Klan izravno prijeti Obami', rekao je pastor Clary, koji se sada bori protiv Klana kao preporođeni kršćanin. Nedavno se u Alabami u jednom danu 300 ljudi učlanilo u KKK, što je događaj bez presedana.

'Oni (KKK) su mi nedavno poslali e-mail u kojem su napisali da je Barack Obama najbolje što im se ikad dogodilo i uzbuđeni su i sretni jer će broj njihovih članova nadmašiti i najveće brojke iz povijesti', dodao je on.

Pastor Clary napustio je KKK prije 20 godina i sada putuje svijetom kao govornik protiv rasizma.  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još