Svijet PEDOFILIJA I MEĐU LUTERANIMA

Prva žena biskup Njemačke dala ostavku zbog zataškavanja

  • Autor: D. Pilsel
  • 18.7.2010 20:57:38
  • 18.7.2010 20:29:43

Maria Jepsen, prva žena biskup u povijesti Evangeličke crkve u Njemačkoj, bila je primorana podnijeti ostavku nakon što je postalo jasno da je 1999. sudjelovala u zataškavanju pedofilske afere jednog od njenih svećenika

Jepsen je zaređena za biskupa Hamburga 1992, a bila je prva žena u cijelome svijetu koja je zauzela to mjesto među luteranima.

U svibnju je počela eskalirati afera nakon što je optužena da je zataškala slučaj pedofilije u mjestu Ahrensburg.

Prema kazivanju sestre jedne žrtve, dječaka, Jepsen je premjestila svećenika Dietera K. iz Ahrensburga u Schleswig gdje je radio kao profesor vjeronauka u školi, a da tamošnje vlasti nisu ništa znale o njegovoj sklonosti.

Prema optužbama, svećenik je osamdesetih godina zlostavljao nekoliko dječaka. Kada se saznalo za vijest, Jepsen je kazala da nije znala pravi motiv za premještaj svećenika Dietera K. (!?)

Ali se onda javila umirovljena svećenica Heide Hemse koja joj je u pismu zaprijetila da će izići u javnost sa istinom ako ona sama ne progovori.

Tijekom oproštajne propovijedi Jepsen je kazala da je svjesna da je izgubila kredibilitet i moralni autoritet i da smatra da više ne može služiti Crkvi kao biskup.

Ona je treći biskup Njemačke koji ove godine podnosi ostavku zbog seksualnih skandala.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još