ZDRAVA HRANA

Obama u Bijelu kuću doveo osobnog kuhara

30.01.2009 u 10:57

Bionic
Reading

Kuhar Sam Kass (28) koji je spremao obroke za obitelj Obama u Chicagu preselio je u Washington zbog nove dužnosti u Bijeloj kući, gdje neće posluživati kobasice i sendviče s govedinom, već zdrave lagane obroke

WASHINGTON - Mladi Sam Kass, koji je radio u otmjenom restoranu u Chicagu i bio šef pučke kuhinje za siromašne prije nego što je počeo kuhati za obitelj Obama, pozvan je u Washington kao ispomoć.

Predstavnica Michelle Obame izjavila je da će Kass biti podređen Cristeti Comerford s 14-godišnjim iskustvom u spravljanju obroka u Bijeloj kući, koju je na dužnost glavne kuharice 2005. postavila Laura Bush

Kass je rođen u Chicagu, školovao se u Europi, a diplomirao je na Sveučilištu u Chicagu, gdje je Barack Obama predavao pravo prije ulaska u politiku. Pristaša je zdrave hrane i nastoji ohrabriti svoje klijente da usvoje zdrave prehrambene navike.

Na tipičnom meniju Sama Kassa nalaze se voćna salata s komoračem, narančama i grejpom, jakovske kapice,  kus-kus i crni kelj. Kass zazire od hladetine, maslaca od kikirikija, mesa s roštilja i salate od jaja - omiljenih jela bivšeg predsjednika Georga Busha.