Svijet CRKVA PROTIV

Argentina ozakonjuje gay brakove?

Danas počinje rasprava u Senatu Argentine o Zakonu kojim bi se trebalo ozakoniti gay brakove, čime bi, ako zakon prođe, što nije baš sigurno ili izvjesno, jer su senatori podijeljeni po pola, ta zemlja bila prva koja bi to omogućila u Latinskoj Americi

Zakon o istospolnim brakovima već je dobio zeleno svijetlo u donjem domu argentinskog parlamenta (125 glasova za i 109 protiv), nakon čega je Katolička crkva krenula s mobiliziranjem svojih vjernika ili simpatizera da se uvjeri što je moguće veći broj senatora da ne izglasuju zakon koji je 'protivan Bogu i moralu'.

Akcija je završena sinoć u suradnji Katoličke crkve i mnogih protestantskih crkava i denominacija, na velikom zborovanju građana koji se protive gay brakovima, a koji su se okupili ispred argentinskog parlamenta pod sloganom 'djeca imaju pravo na tatu i mamu'.

Nadbiskup Buenos Airesa i primas Argentine, kardinal Jorge Bergoglio, u nastavku žestoke polemike s predsjednicom države Cristinom Fernandez de Kirchner (koja se nalazi na putu u Kini), nazvao je zakon bogohulnim kazavši da se radi o projektu samoga đavla. Predsjednica je poručila kardinalu Bergogliju da 'se može vratiti u vremena inkvizicije'.

Podijeljeni su ne samo senatori, njih 72, već i članovi klera, jer postoji grupa katoličkih svećenika koja se suprotstavila članovima Argentinske biskupske konferencije i koja je stala uz prijedlog donošenja Zakona o istospolnim iliti gay brakovima, unatoč prijetnji da će na njih, pobunjene svećenike, pasti žestoke sankcije episkopata.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još