Svijet ŽESTOKI OKRŠAJ U BRDIMA

Kolumbijska vojska sve bliža vođi pobunjenika

  • Autor: D. P.
  • 12.7.2010 13:35:40
  • 12.7.2010 12:48:01

Dvanaest gerilaca, četvero žena i osam muškaraca, pripadnici tzv. prvog sigurnosnog prstena lidera Revolucionarnih oružanih snaga Kolumbije (FARC), Guillerma Saenza alias Alfonso Cano, pobijeno je jučer u jutro tijekom sukoba sa snagama kolumbijske vojske u planinskom lancu okruga Tolima

Okršaj se dogodio u brdima na 2.500 metara u vikendu koji je bio prilično krvav sa ukupno 29 mrtvih među kojima su pobunjenici, vojnici i policajci.

FARC intenzivira djelatnost mjesec dana uoči inauguracije novoga predsjednika Kolumbije, Juan Manuel Santos. Prije toga čina, odlazeći predsjednik Alvaro Uribe je naredio vojsci da se dočepaju vrhovnog šefa FARC-a i njegove desne ruke poznate kao Mono (majmun) Jojoy.

Zapovjednik oružanih snaga Kolumbije, general Freddy Padilla, izjavio je da se radi o vrlo jakom udaru na gerilu s obzirom da su se snage reda nalazile vrlo blizu zapovjednika FARC-a i da je u akciji pala šefica njegova osiguranja, Marleny Rondon, osoba koja je optužena za više od trideset napada na snage reda i sigurnosti i za ubojstvo sedamdesetak policajaca i vojnika.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još