Svijet SARAJEVO

Presude za ubojstvo maloljetnog Hrvata

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine u ponedjeljak je pravomoćno osudio na petnaest odnosno deset godina zatvora Ademira Lelovića i Berina Talića zbog sudjelovanja u ubojstvu učenika Katoličkog školskog centra u Sarajevu Denisa Mrnjavca u veljači 2008.

Konačnom presudom Vrhovnog suda FBiH potvrđena je kazna koju je Lelović dobio i u prvostupanjskom postupku dok je Taliću koji je prvobitno osuđen na četiri godine zatvora kazna povećana za šest godina.

Zbog ubojstva Denisa Mrnjavca kao glavni osumnjičeni Nermin Sikirić je ranije pravomoćno osuđen na deset godina zatvora što je najviša zatvorska kazna koja se mogla izreći s obzirom da je ubojica u vrijeme počinjenja zločina bio maloljetnik.

Sud je utvrdio kako su iskazi svjedoka i nalazi vještaka nedvojbeno dokazali kako su Lelović i Talić 5. veljače 2008. godine pomogli Sikiriću da ubije Mrnjavca koji je s prijateljima bio tek jedan od putnika u tramvaju i ničim nije isprovocirao napad.

Lelovićeva majka Armina Milić oslobođena je optužbi za prikrivanje dokaza o ubojstvu. Ubojstvo tada 17-godišnjeg Denisa Mrnjavca izazvalo je burna reagiranja i prosvjede u Sarajevu uz zahtjeve za oštro kažnjavanje počinitelja tog zločina.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još