Svijet RATNI ZLOČINI NAD HRVATIMA

Ponovo odgođeno suđenje za Morinj

Glavna rasprava na suđenju šestorici pripadnika bivše JNA koji se terete za ratne zločine u logoru Morinju ponovno je u srijedu odgođena, ali ovaj put na neodređeno vrijeme.

Glavna rasprava na Višem sudu u Podgorici trebala je početi još u ponedjeljak, ali je na zahtjev obrane bila odgođena za dva dana, dok se ne dobiju odgovori Suda na zahtjeve koje je obrana prije uputila.

Glavna rasprava u srijedu je ponovno odgođena, ali na neodređeno vrijeme nakon što su odvjetnici zatražili izuzeće predsjednice Vijeća suda Milenke Žižić i vršitelja dužnosti predsjednika Višeg suda Ivice Stankovića, zbog sumnje u njihovu nepristranost.

Oni su najavili da će zatražiti i izuzeće predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice.

Optuženi se terete za ratni zločin protiv civilnog stanovništva i hrvatskih ratnih zarobljenika u logoru Morinju, od listopada 1991. do sredine kolovoza 1992. godine.

U pritvoru se od kolovoza prošle godine nalaze Mlađen Govedarica, Ivo Gojnić, Zlatko Tarle, Špiro Lučić i Boro Gligić, a na slobodi je samo optuženi Ivo Menzalin, koji se, kako se pretpostavlja, nalazi u Beogradu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još