Svijet BOLESTAN ČUVENI INTELEKTUALAC

Hitchensu dijagnosticiran rak

  • Autor: D. Pilsel
  • 1.7.2010 18:02:12
  • 1.7.2010 17:13:39

Christopher Hitchens (61), objavio je da mu je dijagnosticiran rak jednjaka, zbog čega je prisiljen prekinuti turneju na kojoj je promovirao svoju posljednju knjigu da se podvrgne kemoterapiji

Ovaj čuveni promotor ateizma, autor bestselera 'Bog nije velik', rođen je 1949. u Portsmouthu u Velikoj Britaniji. Živi i radi kao pisac i novinar u Washingtonu, a 2007. zatražio je i dobio i američko državljanstvo. Magistrirao je filozofiju, političke znanosti i ekonomiju na Oxfordu.

Nakon dvadeset godina pisanja za američki tjednik The Nation, gdje je digao glas protiv administracije predsjednika Ronalda Reagana i Georgea Busha starijeg, kao i protiv prvog Zaljevskog rata, napustio je taj tjednik 2003. zbog neprihvaćanja uređivačke politike.

U vezi njegove knjige 'The Trial of Henry Kissinger' (Suđenje Henryu Kissingeru), britanski je list The Guardian napisao: 'U svojoj novoj eksplozivnoj knjizi Christopher Hitchens objašnjava zašto bivši državni tajnik, hvaljen od velikih vođa svijeta i pozivan na mnoge konferencije, mora biti procesuiran zbog zločine protiv čovječanstva'.

Christopher Hitchens nije pobornik pobačaja ('dijete nije tumor ni slijepo crijevo'), ali je podržavao abortivnu pilulu RU 486.

U knjigama i na konferencijama često debatira o (ne)postojanju Boga. Brat je Petera Hitchensa, koji je isto novinar, ali desne i kršćanske provenijencije.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još