ODVJETNIČKA PRIČA

Ubojica iz jaslica čuo glasove u glavi

28.01.2009 u 12:11

Bionic
Reading

Kim de Gelder, dvadesetogodišnji Belgijanac koji je u jaslicama ubio dvije bebe i odgajateljicu, pati od ozbiljnih psihičkih poremećaja, izjavio je njegov odvjetnik

BRUXELLES - Ubojica je navodno već kao tinejdžer čuo glasove u glavi. 'De Gelder je prije dvije godine bio na promatranju', priča odvjetnik, 'te je psihijatar koji ga je tada pregledao zaključio da ga nije potrebno slati u ustanovu za mentalno zdravlje. Postoje dokazi da on ima psihičkih problema, ali tek će psihijatrijsko vještačenje to pokazati', izjavio je odvjetnik Jaak Haentjens novinarima.

'U dobi od 15 ili 16 godina patio je od duboke depresije i čudno se ponašao', rekao je Heantjens. 'Sa 18 godina roditelji su ga htjeli poslati u umobolnicu, ali to se nije dogodilo jer se nalazio pod liječničkim tretmanom. Psihijatar je tada rekao da njegovo zatvaranje nije nužno. Kim je čuo glasove u svojoj glavi u to vrijeme', dodao je odvjetnik. Od tada su prošle dvije godine, De Gelder, sada dvadesetogodišnjak i nezaposlen, sebe je još više izolirao od okoline i društva iznajmivši stan u kojem je živio sam mjesec dana prije zločina.

Haentjensov portret De Geldera podudara se sa slikom koju su o njemu u javnost iznijeli njegovi kolege iz školskih klupa opisavši ga kao 'usamljenika'.

Belgijski sud u utorak je produžio pritvor De Gelderu.