REALITY U HAAGU

Tople čestitke ratnog zločinca

29.06.2010 u 15:35

Bionic
Reading

Pobjedniku srpske Farme Milošu Bojiću jedna od čestitki stigla je i preko telefonske žice iz Haaga od ratnog zločinca Milana Lukića, piše Pressonline

Haški sud je Lukića osudio na doživotnu kaznu zbog krivnje za spaljivanje najmanje 119 muslimanskih civila, većinom žena, djece i staraca, u dvije kuće u Višegradu 1992. te za ubojstva 12 muškaraca na obali Drine.

U telefonskom pozivu, Lukić je Bojiću prenio i čestitke svih zatvorenika sa svog kata. 'Pozvao me i predstavio se, ali nisam znao tko je on', kaže Bojić koji tvrdi da ga je 'poziv prilično iznenadio, čak šokirao, jer Lukića ne poznaje i nije mu jasno odakle mu njegov broj telefona, ali mu je drago da ima i njihovu podršku'.

Glasnogovornica Haškog suda Nerma Jelačić potvrdila je da zatvorenici na svakom katu imaju telefonske govornice, za čije korištenje kupuju kartice i one su im dostupne tijekom dana.

'Mogu zvati obitelj i prijatelje, a nisu im dozvoljeni medijski i javni govori', kazala je Jelačić te dodala da 'ne može reći imaju li pravo glasati za neki reality show u Srbiji, ali mogu pratiti takav program jer imaju televizore sa svim programima iz država bivše Jugoslavije'.