Svijet TURIZAM U BANANI

Grčki sindikalci blokirali ukrcaj turista na trajekte

Komunistički sindikalci spriječili su u srijedu ukrcaj turista na trajekte u najvećoj grčkoj luci, u sklopu prosvjeda protiv oštrih mjera štednje u toj dugovima opterećenoj zemlji

Turističke rezervacije već su smanjene zbog štrajkova i ponekad nasilnih prosvjeda protiv smanjenja plaća, mirovina i reforme tržišta rada koje provodi socijalistička vlada u zamjenu za 110 milijardi dolara vrijedan paket pomoći EU-a i MMF-a.

Oko 200 sindikalaca spriječilo je ukrcaj turista na trajekte u Pireju, glavnoj atenskoj luci, u znak potpore štrajku brodskih strojara, dok ih je 5.000 u Ateni održalo prosvjedni marš.

'Nema isplovljavanja trajekata iz Pireja', rekao je službenik obalne straže. Članovi sindikata blokirali su rampe za ukrcaj i planiraju tamo ostati do ponoći kada završava štrajk strojara.

Komunistički prosvjednici za krizu optužuju političare i kažu da radnici nemaju izbora nego se usprotiviti rezanjima troškova koja su nezaposlenost u prvom tromjesečju ove godine dovela do rekordne razine u posljednjih deset godina - 11,7 posto.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još