Svijet STRAHOVITE POPLAVE

Više od 600 nestalih u Brazilu

Kiše koje ne prestaju izazvale su ogromne materijalne štete na sjeveroistočnom dijelu Brazila. Guverner savezne države Alagoas, Teotonio Vilela, strepi za sudbinu oko 600 nestalih: 'Molimo da su živi, ali smo jako zabrinuti jer na mnogim mjestima pronalazimo leševe'

Poplave su ostavile bez doma najmanje 100.000 ljudi. Najviše pogođene su države Pernambuco i Alagoas gdje je već identificirano 26 mrtvih. Guverner Pernambuca Eduardo Campos objavio je pak da je identificirano 12 žrtava. Predsjednik države Luiz Inácio da Silva je naredio vojsci da pomogne unesrećenima i objavio je izvanredno stanje u pogođenim državama.

Predsjednik da Silva je izjavio da će odvojiti hitnu pomoć u iznosu od 120 milijuna eura za unesrećene.
Situacija je očajna jer se taj dio zemlje jedva počeo obnavljati nakon također vrlo razornih poplava prošle godine u kojima je poginulo 44 ljudi, a više od pola milijuna ostalo je bez doma.

Na tisuće domova ostale su pod vodom, koja je ponegdje visoka i do 12 metara, jer je probila branu na rijeci Mundáu. Vojska helikopterima i riječka mornarica pokušavaju doći do ljudi, od kojih su mnogi na stablima ili plutaju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još