(NE)MIRNA BOSNA

Silajdžić se derao na Tihića i prizivao novi rat

27.01.2009 u 08:59

Bionic
Reading

Specijalno izdanje političkog magazina '60 minuta' na Federalnoj televiziji bilo je posvećeno dogovoru Čovića, Tihića i Dodika o uspostavi četiriju teritorijalnih jedinica u BiH

I dok je predsjednik SDA grčevito branio dogovor, čini se da Haris Silajdžić, predsjednik Stranke za BiH i član Predsjedništva BiH, nije imao živce kao njegov kolega, piše pincom.info.

Silajdžić je nekoliko puta u svojim izlaganjima potpuno izgubio kompas, pa se u jednom trenutku počeo i derati na Tihića

'Gospodine Silajdžiću, nemojte galamiti, prošlo je vrijeme kada ste to mogli raditi', upozorio ga je Tihić.

Predsjednik SBiH izgubio se u tolikoj mjeri da je čak počeo spominjati nove sukobe Bošnjaka i Hrvata, ukoliko sporni dogovor trojke doista zaživi. 'S ovim se žele izazvati novi sukobi Hrvata i Bošnjaka', mišljenja je Silajdžić, koji je vjerojatno mislio na ratne sukobe jer je, vjerovali ili ne, počeo pričati i o tome kako je on branio BiH dok su svi ostali bili po strani. Nije propustio dodati da nikada neće pristati na ideje u kojima se Mostar spominje kao stolni grad.

Član Predsjedništva BiH bio je toliko nervozan da se čak nije mogao strpjeti da se kamere ugase, nego je odmah po odjavi emisije, koju je vodio Bakir Hadžiomerović, iz džepa izvadio kutiju cigara i počeo je otvarati. Kamere su zatim naglo prekinule kadar, ugasile se i emisija je završila. Na kraju se može reći da je ovo bio još jedan povijesni istup vječnog branitelja BiH Harisa Silajdžića, čije ponašanje i istupi sve više počinju sličiti na način rada nekih svjetskih diktatora.