Svijet 'NEVINA' BILJANA

'Lagala sam da sam počinila zločin'

Nekadašnja predsjednica bosanskih Srba Biljana Plavšić koju je Haški sud osudio na 11 godina zatvora zbog ratnih zločina i sada kaznu izdržava u Švedskoj, u intervjuu švedskom dnevniku izjavila je da je svojedobno priznala krivnju samo da dobije manju kaznu

"Žrtvovala sam se i u pregovorima s Tužiteljstvom postigla da mi se smanji kazna", rekla je u intervjuu za švedski dnevnik VI od ponedjeljka.

Ona je u Den Haagu osuđena 2003. nakon što je priznala krivnju za zločin protiv čovječnosti, a ICTY je odustao od ostalih točaka optužbe, među ostalima i od optužbe za genocid.

"Nisam učinila ništa loše, ali odvjetnik mi je savjetovao da priznam jednu točku optužnice kako bih pregovarala o ostalima", rekla je.

Biljani Plavšić 78 je godina i nezadovoljna je uvjetima u švedskome zatvoru Hinsebergu, stotinjak kilometara zapadno od Stockholma.

"Kako se ja osjećam u zatvoru među prostitutkama, ubojicama, 'dilericama' droge, narkomankama, kradljivicama i varalicama", pita se žena koja je 1996. zamijenila Radovana Karadžića na čelu srpskoga entiteta u Bosni i Hercegovini.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još