Svijet GLEDAO MALO PREVIŠE FILMOVA

Uhićen 'Rambo' u lovu na Bin Ladena

Gary Brooks Faulkner, 52-godišnji građevinski radnik iz Kalifornije, američki državljanin, uhićen je u pokušaju ilegalnog prelaska u Afganistan, kamo se uputio da bi u samostalnoj akciji ubio neuhvatljivog vođu terorističke skupine Al-Kaide Osamu bin Ladena, a uhitila ga je pakistanska policija.

Faulkner je vlastima rekao da se uputio u afganistansku pokrajinu Nuristan s 'namjerom da odreže glavu Osami bin Ladenu i njegovim pomoćnicima, njih četvorici, koji predstavljaju stalnu prijetnju Americi', piše Dawn, najtiražniji pakistanski dnevnik na engleskom jeziku.

Policija je Faulkneru oduzela bodež, pištolj i naočale za noćno promatranje. Faulkner nije ni na koji način povezan s američkim oružanim snagama, dodala je policija.

Amerikanac je stigao u pakistanski okrug Šitral, smješten 270 kilometara sjeverno od Islamabada, početkom lipnja, a iz hotela je nestao u nedjelju.

Policija ga je otkrila nakon 10-satne potrage. Zatočenik je premješten u Pešavar radi daljnjeg ispitivanja u vezi s pokušajem ilegalnog prijelaza granice.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još