Svijet OPREMA I EKSPERTIZA

Hrvatska ponudila pomoć Meksičkom zaljevu

Sjedinjene Države primile su prijedloge za pomoć u borbi protiv curenja nafte u Meksičkom zaljevu iz ukupno 17 zemalja, među kojima je i Hrvatska, priopćio je u ponedjeljak State Department.

Ti su se prijedlozi odnosili na pomoć "u obliku opreme i ekspertize" i stigli su iz Kanade, Meksika, Južne Koreje, Hrvatske, Francuske, Njemačke, Irske, Japana, Nizozemske, Norveške, Rumunjske, Rusije, Španjolske, Švedske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Britanije i Vijetnama.

Međunarodne organizacije koje su ponudile pomoć su Europska agencija za pomorsku sigurnost, Europska komisija, Međunarodna pomorska organizacija i UN.

State Department tvrdi da su "brojni prijedlozi za pomoć prihvaćeni", posebice meksička pomoć u obliku dva broda zadužena za prikupljanje nafte te meksičke i nizozemske plutajuće pregrade.

Kako je ranije priopćio MVPEI, RH je ponudila pomoć u saniranju i sprječavanju šteta od izlijevanja nafte putem svog Regionalnog središta za pružanje pomoći i uklanjanje posljedica katastrofa u Divuljama, ali su Amerikanci odlučili kako ta pomoć zasad nije potrebna.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još