Svijet PUTNICI IZGORILI

Poletjeli iz Malog Lošinja pa se srušili u Italiji

  • Autor: Hina
  • 13.6.2010 18:27:50
  • 13.6.2010 18:25:45

Bračni par iz Beča koji je zrakoplovom iz Austrije preko Hrvatske letio za Francusku poginuo je jučer oko podneva u padu zrakoplova u Italiji, najvjerojatnije zbog slabe vidljivosti, prenijeli su talijanki mediji, a hrvatske zrakoplovne vlasti kažu da pilot u Hrvatskoj nije prijavio nikakve nepravilnosti

Zrakoplov BO-09, registriran u Njemačkoj poletio je jučer oko 10 sati iz Malog Lošinja, gdje je natočio gorivo, prema Cannesu, a srušio se u Italiji pri čemu su oboje osobe poginule.

Direktor hrvatske agencije za istraživanje zrakoplovnih nesreća Dinko Vodanović rekao je Hini da je od hrvatske zračne plovidbe dobio informaciju da pilot dok je bio u Hrvatskoj nije prijavio nikakve nepravilnosti na zrakoplovu.
Vodanović od talijanskih zrakoplovnih vlasti, koje će voditi istragu nesreće, očekuje upite o gorivu, količini goriva i pregledu zrakoplova.

Dodao je da po njegovim podacima pilot zrakoplova prije polijetanja iz Malog Lošinja najvjerojatnije nisu ispunili formulare sa svojim podacima pa hrvatskim zrakoplovnim vlastima zasad nije poznat njihov identitet.

Agencija Ansa objavila je da je riječ o bračnom paru iz Beča, austrijskim državljanima, koji je putovao za Cannes i da se njihov zrakoplov srušio zbog loše vidljivosti, dok neki mediji kao uzrok nesreće navode tehnički kvar.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još