Svijet SPIRITUALNE LAMENTACIJE

Princ Charles za probleme svijeta krivi - Galilea?!

'Bezdušni konzumerizam' i Galileo Galilei krivi su za probleme svijeta, izjavio je princ Charles, a prenosi Timesonline

Nedostatak vjere u duši kriv je za probleme koje svijet ima po pitanju okoliša, smatra princ od Walesa i drži da naša planeta ne može izdržati populaciju koja bi, procjenjuje se, u 40 godina trebala doseći brojku od devet milijardi stanovnika.

Princ je pritom ocijenio nevjerojatnim, kako ga je on opisao, 'znanstveno mehaničko razmišljanje', čiju je genezu uspio povući od Galilea.

Kontemplirajući o znanosti, princ Charles je zaključio i izrekao sljedeće: 'Ta neravnoteža, gdje je dominatno mehaničko razmišljanje, to ide još tamo od Galilea i njegove tvrdnje da u prirodi nema ničeg osim kvantiteta i pokreta, i to je pogled koji nastavlja oblikovati opću percepciju načina na koji svijet funkcionira.'

Govoreći u oksfordskom Centru za islamske studije, koji je slavio 25. obljetnicu, a čiji je pokrovitelj, princ Charles je lamentirao i o 'zelenoj tehnologiji', izjavivši da ne vjeruje da bi ona sama mogla riješiti probleme okoliša.

Umjesto toga, princ je savjetovao da 'Zapad mora učiniti nešto oko duboke unutarnje krize duše, koja je zapravo financijska i kriza okoliša, kao rezultat žudnje za financijskim profitom, koja ignorira spiritualne tehnike'.

'Ne možete samo popravljati pumpu, a da isto ne činite i s bunarom', zaključio je 'produhovljeni' princ Charles.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još