Svijet TKO JE PRAVI VLASNIK

Zašto nafta koja iscuri pripada BP-u, a ne SAD-u?

  • Autor: NJD
  • 11.9.2010 8:34:54
  • 7.6.2010 14:49:27

British Petrol tvrdi da je sva nafta koju očisti iz vode u Meksičkom zaljevu, kao i ona koja se iz presječene cijevi na dnu mora prikuplja sifonom u brod Discoverer Enterprise, vlasništvo kompanije

No bloger Dot Eartha, Andrew C. Revkin, kojeg prenosi i New York Times, smatra da je to nečuveno unatoč tome što BP dnevno prikupi oko 10.000 barela čija je vrijednost oko 75 dolara po barelu, dok ga troškovi čišćenja stoje oko 23 milijuna dolara dnevno.

'Uz sve svoje obaveze i kazne, BP bi trebao, ako ništa drugo - iz simboličnih razloga, za svaki barel koji izvadi iz mora dati jedan barel u američke strateške rezerve. Uostalom, zašto ne i svu naftu koja prema procjenama istječe iz razorene bušotine, osobito kada se uzme u obzir da je glavni direktor kompanije Tony Hayward priznao da se BP nije dovoljno pripremio za najveće rizike', piše u svojem blogu Revkin.

Bloger ističe da je havarija odnijela 11 života, izazvala ekološku i ekonomsku katastrofu, ali i gubitak resursa koji pripadaju američkom narodu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još